Strahd Kirous

Osa 5: Vaikeuksia

Vallakista viinitiloille

Vallakin kaupungissa seikkailijat päätyvät ladyn kartanolta tavernalle, jossa päättävät, että täältä on päästävä pois. Tavernan pitäjä ei suosittele yöllä poistumista, sillä vartijat ovat nyt valppaina, mutta Rictavio ottaa seikkailijat kärryynsä, jos nämä auttavat häntä tehtävässään. Seikkailijat ahtautuvat Rictavion vaunuun, yhdessä valkoisen sapellihammastiikerin kanssa ja pääsevät kaupungista ulos.

Seikkailijat päätyvät vistanialaisleirin ulkopuolelle ja Rictavio kertoo, että hänellä on tosiaan kaunaa vistanialaisia kohtaa, kuten Verner taitavasti arvasi. Vistanialaisleirin ulkoreunalla on pieniä taloja, joista tulee piipuista savua, vaikka niiden piti olla vain varastoja leiriliäisille. Pitkän keskustelun jälkeen, Verner ja Rogan, taitavasti vakuuttavat ja moralisoivat Rictavion luopumaan ideasta tappaa lapset ja naiset vistanialaisleiristä. Yhdessä päädytään lähettää ryhmän ainoa vistanialainen Karmina tarkastelemaan, mikä tilanne on.

Karmina lähestyi varovasti leiriä, mutta saikin huomata, että pienten talojen edustoilla oli taitavia piilottelijoita, jotka pysäyttivät hänen etenemisen. Karmini selitti, että oli eksynyt ja luuli leiriä omakseen. Ei mennyt selitys läpi ja vartijat yrittivät viedä Karminin johtajansa luokse. Karmini onnistui potkaisemaan toista kasvoihin ja pääsemään karkuun, mutta saikin ilman halki suhahtavista vasamoista muutaman pahan iskun. Onneksi hän pääsi metsän reunalla ystäviensä luokse. Valitettavasti ei kauaakaan, kun näköpiiriin tuli nämä vartijat, jotka tivasivat tarkoitusta läsnäololle. Rogan lähestyi vartijoita ja sai selville, että nämä olivat harmaa haltioita, kadonut kansakunta. Rogan sai selitettyä, että olivat Strahdia vastaan ja haltiat kertoivat myös kantavansa kaunaa Strahdille, sillä tämä oli kirouksen, että Baroviasta ei pääse pois, myös vienyt myös haltianaiset. Neljä seikkailijoista lähti haltiajohtajan luokse keskustelemaan.

Johtajaksi osoittautui Kasimir Velikov, yli 300 vuotta Baroviassa ollut lukittuna kirouksen takia. Hän kertoi lyhyesti haltioiden kohtalon; lukittautuminen, taisteluyritykset ja naisten menettämisen, mukaan lukien siskonsa. Kasimir kertoi Meripihka temppelistä, jossa kuulemma Strahd sai voimansa, ja joka voisi olla yksi tuki Strahdin voittamiseen. Rogan ja Kasimir sopivat, että jos esineet löytyy ja seikkailijat aikovat käydä Strahdia vastaan, niin haltia tukevat toimintaa ja seikkailijat auttavat haltioita ainakin viemään kuolleet haltia sielut lopulliseen lepoon.

Seikkalijat päättivät jättää tämän seudun rauhaan ja lähteä lähimmän seuraavan esineen kimppuun, miekka Pyhän Markovian luostarissa. Matkan aikana seikkailjat kohtasivat haamun, joka kuiskutteli lumoustaan, mutta seikkailijat eivät langenneet siihen. Sää alkoi myös viiletä ja vähän saatiin luntakin taivaalta, kun lähestyttiin läntistä Baroviaa. Lopulta iltapäivän puolella seikkailjat pääsivät Krezkin kylän luokse, jossa myös luostari sijaitsi. Sisäänpääseminen kuitenkin vaati, että seikkailijat ensin turvaisivat kylän viinilastin takaisin kylään Viinien Velhon luota. Seikkailijat suostuivat ja lähtivät tälle lyhyelle ja helpolta kuulostavalle reissulle.

Matka oli lyhyt, mutta lähestyessä viinitilaa alkoi tapahtua. Ensin nousi sumu mutaisen tien ympärille ja lähes viinitillalla, viinipuiden luona näkyi mustahahmo tuijottavan seikkailijoita. Viinitilalla sitten, heti kun vaunut oli saatu paikoilleen, sumun keskeltä tuli ihmisen kokoisia puuhahmoja, jotka lähetyivät seikkailjoita uhkaavasti. Ne kaatuivat nopeasti, mutta niitä oli paljon. Lisäksi sisällä oli lisää niitä ja vielä metsäshamaaneja, jotka loivat ja hallitsivat niitä. Taistelu lopulta voitettiin, mutta Shadi lensi seinään yhden shamaanin ukkosiskun seurauksena ja tämä melkein päätti hänen päivänsä. Taistelun aikana oli tullut hurjempia köynnöshirviöitä paikalle ja kaksi muuta shamaania, mutta seikkailjat hoitivat nämä tyylikkäästi pois päiväjärjestyksestä. Viinitila oli osoittautunut hurjemmaksi paikaksi kuin aluksi luultiin.

Comments

johannes2_karkkainen johannes2_karkkainen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.