Strahd Kirous

Osa 7: Pyhä Kolminaisuus on valmis

Viimeksi tosiaan joukko kärsi tappion luostarissa. Nyt oli aika tehdä asialla jotain. Vähän ajan päästä joukko huomasi, kun luostarin mäkeä tuli saattue alas, johtajana itse Abbot. Tämä saattue meni Krezkin Burgomasterin luokse. Sankarimme saivat huomata, että Abbotti aikoi herättää jälleen henkiin Burgomasterin pojan Ilyan. Sankarimme ei oikein pitänyt tätä oikeana ja kävivät pitkän keskustelun Burgomasterin ja Abbottin kanssa tästä. Lopulta Burgomasteri luopui täksi illaksi hommasta ja kertoi Abbotille että palattaisiin asiaan seuraavana päivänä. Rogan päätti yrittää sitoa Ravenkind amuletin itselleen. Amuletti päätti ottaa Roganin palvelukseensa.

Sankarimme päättivät toimia oikeuden puolesta. He puhuivat kaivaja/vartijan lapion itselleen ja kaivoivat Ilyan ruumiin ylös ja heittävät tämän viikko sitten kuolleen hautaan, peittäen jälkensä tarkasti. Seuraavana aamuna Abbotti ei löytäisi ruumista, jota nostattaa. Samalla yöllinen vierailu luostariin hakemaan miekka kuulosti hyvältä.

Porteista pääsivät kaikki muut paitsi Wilhelm, joka herätti portinvartijat. Onneksi Ezmeralda oli hereillä ja hän hiljensi vartijat nopealla sivalluksella kaulaan. Seuraava este oli golemi, joka vartioi yläkertaa, jossa miekan piti lymytä. Suunnitelmaksi osoittautui, että Ezmeralda hämää golemia, kun muut kiertävät takaikkunasta sisään ja hakevat miekan. Ylhäällä odottivat haamut, mutta Rogan uusi amuletti ajoi haamut valon kajastuksen reunalle, kun muut lähtivät hakemaan miekkaa. Norgrim meni ensin, mutta… heti saavuttuaan huoneeseen hän huomasi huoneen ikkunan kautta, että hänen takanaan seisoi aavenunna. Hän sivalsi miekallaan taakseen, mutta takana olikin Shadi, jonka takin reunuksesta lähti palanen. Koettiin pieni stand-off. Lopulta Norgrim lähti kaivelemaan huoneessa olevaa kehtojen pinoa, jonka keskeltä hän löysi miekan. Miekka mukaan ja pois pitkälle koko kylästä.

Ezmeralda ehdotti että sankarit käyvät vähän pohjoisemmassa hakemassa hänen vaununsa Ricardion tornilta. Samalla Esmeralda kertoi torinin edellisen omistajan Khazanin tarinan. Khazan oli arkkimaagi, joka toimi von Strahdille apuna, tämän ollessa vampyyri. Khazan oppi lichtin salaisen voiman, jonka von Strahd halusi itselleen myös. Valitettavasti Khazan luuli itsensä tappamalla vievän salaisuutensa hautaan. Tämä ei kuitenkaan estänyt von Strahdia. Hän otti selvää ja onnistui saada tietoonsa, että Meripihka Temppelissä on salaisuus. Jossain vaiheessa olisi hyvä tutustua tähän paikkaan, tietäen paremmin, miten von Strahd saa kukistettua.

Vaunujen haamuhevosten vetämänä he matkustivat etelään Tsolenka Pass, jossa viimeisen artefaktin, kirjan, piti lymytä. Siellä joukkoa odotti mustat muurit, joiden harjalla kaksi kivetettyä sarvekasta korppikotkaa odotti heitä. Samalla oli portti, jonka toisella puolella oli vihreänä hehkuva tuliverho. Norgrim oli rohkea ja päätti mennä lävitse, sillä hän on kääpiö. Hän poltti itsensä melko pahasti. Tyhmyys. Onneksi Esmeraldalla oli kumous -loitsukäärö ja Shani päätti kokeilla sitä verhoon. Valitettavasti Shanin tyyli höpöttää omituisia sanoja ja heittää käärö tuliseinään ei ollut oikea tapa. Samalla hänen takanaan portti sulkeutui ja hän jäi jumiin portin ja tuliseinän väliin. Norgrim pudisti päätään ja päätti tutkia läheisen tornin, samaan aikaan kun toiset ottivat köyden ja alkoivat kiivetä ylitse. Tornissa oli kolkkoa, kunnes tuli huipulle. Huipulla Norgrim tapasi tuulesta muodostuvia haamuja. Ei ollut järkeä jäädä. Norgrim odotti alhaalla, että muut tulisivat. Muut olivat kiivenneet ylitse, mutta Shani oli edelleen jumissa. Hän teki jotain rituaalia ja käveli vain lävitse tulisesta seinästä. Lähes koskemattomana. Ihme oli tapahtunut. Nyt joukko päätti kohdata huipun haamut. Haamut eivät paljoa saaneet aikaan sankareihin ja kun viimeinen haamu oli kadonnut tuli tornin keskelle uusi pyörre, jonka sisään muodostui kirja. Se kirja, jota he olivat etsineetkin. Nyt sankareilla oli kaikki kolme artefaktia.

Seuraavaksi sankarit päättivät lähteä kohti Meripihka Temppeliä.

Comments

johannes2_karkkainen johannes2_karkkainen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.